DOMEIN WALTERUS
POEDERLEE • Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw. Domein Walterus is in 2012 opgericht door Reinout Moonen en Annick Milis.
De naam Walterus verwijst naar 1 van de eerste heren in de geschiedenis van Poederlee in de jaren 1200 nl. de heer Walterus de Puderla. Van zijn kasteelhoeve en verdedigingsvesten genaamd ‘De Motte’ werden restanten teruggevonden en verwerkt in het etiket van de wijn door eigen visie van kunstenares Mila.

Het domein werd aangeplant met verschillende druivenrassen waaronder: Merlot, Carbernet Franc, Cabernet Cortis, Sauvignon Blanc, Solaris.

Domein Walterus bevindt zich in de idyllische omgeving van de Kempen in Poederlee en zijn gehucht Heerle. Waar de Kempische wijngaard prachtig gedijt op een mineraalrijke bodem en door het natuurlijk gecreëerde microklimaat van bomen en heggen.

Het verzorgen en verwerken van de druiven gebeurt manueel zo kan kwaliteit primeren op kwantiteit. De vinificatie zelf gebeurt ten huize Walterus in hiervoor aangepaste ruimte.

Ondertussen werd ook het domein uitgebreid met een eigen stokerij waarvan onze eerste Kempische EMS Divinity Gin reeds het levenslicht zag.
mail ons
0032.497 40 30 82
Zielestraat 29
2275 Poederlee
breng me hierheen