COMMANDERIJ MECHELEN
De Vlaamse wijngilde Mechelen maakt deel uit van de Vlaamse Wijngilde. Het hoofddoel van onze wijngilde is de theoretische en praktische wijnkennis van haar leden aan te scherpen. Haar bedoeling is zuiver vormend en ontspannend en geenszins commercieel.

De wijngilde staat open voor iedereen, zowel complete leken als kenners. Nieuwe leden worden begeleid, gemotiveerd en opgeleid om via praktijkervaring hun inzicht in de wijnwereld uit te breiden. De leden leren hoe ze de karakteristieken van een wijn moeten omschrijven. Daarnaast wordt ook een ruim inzicht geboden in de algemene wijncultuur.

De wijngilde organiseert jaarlijks een 8-tal proefavonden (inbegrepen in het lidgeld), een wijnreis en een kapittelbanket. Elke proefavond wordt ingeleid met een bespreking van het wijngebied / druivenvariëteit en van de te proeven wijnen. Daarna worden er zes tot acht wijnen geproefd en op een interactieve manier besproken. Het geheel staat onder de leiding van de wijnmeester.

Leden zijn automatisch lid van de Vlaamse wijngilde en kunnen deelnemen aan de nationale proeverijen, workshops en wedstrijden. Tevens ontvangen zij het magazine ‘Ken wijn’.

Meer informatie: info@commanderijmechelen.be of 0477 33 88 72.